Hvordan fungerer Dr. Fast Track

For å forklare hvordan Dr. Fast Track-systemet fungerer har vi laget et eksempel på en pasientreise gjennom vår nettside.

«Kari» har i flere år slitt med smerter i hoften, som gjør det vanskelig å sove om natten og å fungere i hverdagen. Etter besøk hos ortoped får hun diagnosen hofteleddsartrose. Ortopeden anbefaler hofteprotese-operasjon som den beste løsningen, og henviser henne til spesialisthelsetjenesten for operasjon. Som mange andre må Kari vente lenge på operasjon i det offentlige helsevesenet.  

Kari bestemmer seg derfor for å utforske andre muligheter og kommer over Dr. Fast Track sine tjenester.  

Steg 1: Informasjon om refusjonsordningen
På Dr. Fast Track sine nettsider forklares det tydelig hvordan hun, basert på Pasientrettighetsdirektivet, kan få raskere behandling ved ett av Dr. Fast Tracks godkjente partnersykehus i Skandinavia, med refusjon fra det offentlige.  

Steg 2: Informasjon om og valg av sykehus
Kari finner raskt hvilke sykehus som tilbyr hennes operasjon gjennom å velge “Hofteproteseoperasjon” i behandlingslisten. Hun bruker plattformen til å sammenligne sykehusene, inkludert nærmeste lokasjon, finne hvor lang ventetid det er og kirurgenes erfaring.  

Kari velger seg et sykehus i Danmark, kjent for sin ekspertise innen ortopedi, og som har en ledig operasjonsdato innen seks uker.  

Hun fyller ut skjemaet “Start din behandlingsreise”, og blir kontaktet av teamet i Dr. Fast Track, som hjelper henne å booke operasjonen på det valgte sykehuset.  

Dr. Fast Track gir henne en sjekkliste over hvilken nødvendig dokumentasjon som kreves for refusjon, hvilken dokumentasjon som må sendes til sykehuset, samt hvordan det skal sendes via en sikker kanal for å sikre sensitive medisinske opplysninger.

Steg 3: Forberedelser og gjennomføring av operasjon
Kari mottar detaljert informasjon fra Dr. Fast Track om hva hun kan forvente før, under, og etter operasjonen. Hun velger og booker selv sin foretrukne reisemetode.  

Sykehuset i Danmark følger henne opp direkte og er tilgjengelig for spørsmål underveis. Kari mottar faktura fra sykehuset og betaler denne senest på forfall 7 dager før operasjon.  

Hun er godt forberedt og trygg når hun reiser til Danmark for sin gjennomføring av operasjonen. Etter operasjonen blir Kari fulgt opp i henhold til sykehusets prosedyrer og får god veiledning for videre opptrening og rehabilitering før hun blir skrevet ut.

Steg 4: Oppfølging og refusjon
I uken etter operasjonen, blir hun fulgt opp av Dr. Fast Track, og får veiledning om hvordan hun søker refusjon fra det offentlige via Helfo. Fristen for å søke er 6 måneder etter datoen hun betalte for operasjonen. Helfo skal svare med utbetaling senest 3 måneder etter at søknaden er sendt inn.

Tilbake til hverdagen:
Hjemme i Norge bruker Kari sin henvisning til videre rehabilitering hos sin foretrukne fysioterapeut, på samme måte som pasienter operert ved et offentlig sykehus i Norge.