En hemmelig sikkerhets­ventil

Norge innførte EU pasientdirektiv allerede i 2014, men informasjon og tilrettelegging mangler. Resultatet er at altfor mange ikke vet om mulighetene de har, og venter pent på sin tur i køen.

Dette er synd for pasienten som må være syk eller skadet lenger enn nødvendig, og det er synd for arbeidsgiveren som får langtidssykemeldte ansatte. Det er også synd for de som jobber i en presset helsesektor, med felles ønske om å gi hver enkelt pasient rask og god behandling.

Noen betaler store summer fra egen lomme og får gjennomført behandlingen sin hos private aktører. Andre reiser på egenhånd til utlandet og betaler langt mer enn nødvendig. Ikke alltid vil kvaliteten på behandlingsstedene oppfylle norsk standard.

Det er her Dr. Fast Track kommer inn.

Dette kan vi bidra med

For det første ønsker vi å opplyse om at rettigheten til behandling i EU/EØS eksisterer. Som medlem av folketrygden har du, når du står på venteliste for operasjon i Norge, rett til å velge et annet sykehus i EU/EØS som kan gi deg tilsvarende behandling som den du ville fått hjemme i Norge. Dermed kan du få gjennomført behandlingen raskere, uten at det skader din private økonomi.

Som rettighetspasient vil nemlig utlegget for operasjonsavgiften refunderes av Helfo.

For det andre er målet vårt at alle som ønsker å benytte seg av retten til å få gjennomført nødvendig behandling i et annet land i EU eller EØS, enkelt skal kunne finne all informasjon de trenger for å gjøre dette. I vårt nettverk av forhåndsgodkjente sykehus i EU og EØS kan pasienter enkelt finne frem til kvalitetssikrede behandlingssteder med kort venteliste, og hvor operasjonsavgiften ikke vil overstige summen som Helfo vil refundere.

Les om hvilke kriterier som gjelder under Rettighetene dine.

I tillegg ønsker vi at alle som har lyst å benytte seg av rettigheten til behandling i utlandet får muligheten til dette, og ikke lar seg stoppe av økonomiske forhold.  Under Finansiering kan du lese mer om hvordan betaling og refusjon av utlegg foregår.

Dr. Fast Tracks portal er gratis, noe som gjør det enklere å få nødvendig helsehjelp.

Raskere tilbake etter sykdom og skade

Raskere behandling gir raskere bedring, som igjen fører til kortere vei tilbake til arbeid og en frisk hverdag. Det gagner både privatpersoner, arbeidsgivere og samfunnet. Vår tjeneste vil i tillegg bidra til at kapasiteten i det europeiske helsevesenet utnyttes på en langt mer effektiv og bedre måte. Som rettighetspasient vil nemlig utlegget for operasjonsavgiften refunderes av Helfo.

Vår visjon er å være den største tilretteleggeren for rask tilgang til medisinsk behandling av høy kvalitet for planlagte prosedyrer, og gi pasienter i hele EU og EØS mulighet til å effektivt håndtere helsebehovene sine og fremskynde deres tilbakevending til et normalt liv.

Drevet av våre kjerneverdier som tillit, åpenhet og tilgjengelighet, prioriterer vi pasientrettigheter gjennom hvert trinn av pasientreisen.

Hvem er vi?

Dr. Fast Track er en oppstartsbedrift basert i Oslo. Vi har som mål å fortløpende ekspandere til samtlige land i EU og EØS.

Med vår portal fungerer vi som et bindeledd mellom pasienter og sykehus, hvor vi kobler pasienter som trenger medisinske prosedyrer sammen med et nettverk av forhåndsgodkjente sykehus over hele EU og EØS. Å benytte seg av vår portal er gratis. Vi legger vekt på enkel tilgang og rask tilbakevending til normalt liv, og Dr. Fast Tracks plattform er designet for enkelhet og åpenhet. Med direkte tilgang til informasjon og booking av behandling, er det enkelt for pasienter å navigere på vår plattform.

Du kan lese mer om mannen bak Dr. Fast Track her.